IWC Schaffhausen je jedinstvena manufaktura, smještena duboko u srcu švicarskog grada Schaffhausen. Osnovana prije preko 140 godina i vođena naprijed najvećom razinom izrade, kompanija iznova impresionira svojim inovativnim pristupom umjetnosti izrade satova.

U Schaffhausenu, prije 140 godina, ova urarska kuća je pokrenula priču koja traje i dan danas.

S navršenih 27 godina, američki inžinjer i urar Florentine Ariosto Jones je bio zamjenik direktora u E. Howard Watch and Clock Co. Ta urarska kuća iz Bostona tada je bila vodeći američki proizvođač satova. U vrijeme kada je većina ljudi sreću tražila u Americi, Jones je krenuo u drugom smjeru, želio je ispuniti svoju životnu ambiciju u Švicarskoj. Njegova vizija je bila spojiti švicarsku izvanrednost i savršenstvo sa najmodernijom američkom visokom tehnologijom. Mnogi su taj plan doživjeli s dubokim skepticizmom. Iako su od 17. stoljeća u vlastitim manufakturama izrađivali satove, Jonesova zamisao da osnuje veliku, modernu i centraliziranu tvornicu, za Švicarce je bila nešto novo.

Tada je Jones upoznao bogatog industrijalca Heinricha Mosera iz Schaffhausena. U to vrijeme Schaffhausen je već imao višegodišnju urarsku tradiciju. Prvi sat koji je ikad spomenut u spisima datira iz 1409. godine, a bio je proizveden za crkvu St. John u Schaffhausenu. Postoje također službeni dokumenti o osnivanju urarskog udruženja još iz 1583., a Schaffhausen je bio i dom poznate urarske obitelji Habrecht, koja se smatra autorom jednog od najpoznatijih svjetskih satova rađenog za katedralu u Strasbourgu.

Upravo Florentine Ariosto Jones, zahvajujući predanom radu i entuzijazmu pri izradi velikog broja visoko kvalitetnih satova sa zadanim odstupanjima, se smatra glavnim „krivcem“ što su se satovi iz Schaffhausena prometnuli u jedan od najpoznatijih svjetskih urarskih brendova, te su danas uzor mnogima.