Montblanc
„TimeWalker, Profile, Summit, Sport, Star“… svi Montblanc satovi se proizvode na tisuću metara nadmorske visine, daleko od buke i vreve gradskog života, u planinama švicarskih Jura. U mjestu gdje se čini da vrijeme stoji, iako je to mjesto „dom vremena“: Le Locle, mjesto rođenja tradicionalne švicarske proizvodnje satova i dom svjetskih najboljih urara već stoljećima.
Sjedište Montblanc Montre S.A., prelijepa vila građena 1906. i završena 1908., ima isti broj godina kao i kompanija Montblanc, koja je osnovana 1906. u Hamburgu. Posjetitelji tvornice imaju priliku gledati preko ramena urara dok rade i osjetiti Montblancovu filozofiju. 2003. godine povijesna vila je proširena s modernom i transparetnom atrij-stil građevinom, koja se perfektno uklapa u okolinu, i koja omogućava radni prostor za više od 50 zaposlenika. Arhitektonska kombinacija između tradicionalnog i modernog, upravo i ističe samu filozofiju branda, a to je da se vrijeme može mijenjati dok vrijednosti ostaju. Prirodno okruženje omogućava tišinu, mir, potrebne visoko klasnim majstorima urarstva da sastavljaju satove s velikom pažnjom. Svaki i najmanji dio je kontroliran, i ništa ne može promaći njihovim istreniranim očima. I svaki put kada balansa automatskog mehanizma počne oscilirati, majstore obuzme osjećaj zadovoljstva što ga stvara donošenje u život novog sata.
Cijeli asortiman raznih Montblanc kolekcija je izložen u izložbenim prostorijama: od jedinstvenog „Timewalkera“, elegantnog „Profila“, dizajnerski orijentiranog „Summita“, bezvremenskog „Stara“ ili dinamičnog „Sporta“. Razlog njihovog uspjeha i fascinacije koju izazivaju jest u kombinaciji njihovog vječnog dizajna i estetike i odlučnosti i obveze da proizvedu najfiniji proizvod u duhu visoke tradicije švicarske proizvodnje satova. Svaki Montblanc proizvod ima svoju priču za ispričati kada se prvi put nađe u ruci svog vlasnika – priču o tradicionalnom europskom obrtu, strasti i ponosu majstora, i zadnje ali ne i nevažno, priču o kulturnom nasljeđu. Ove vrijednosti karakteriziraju osobnost branda iznad perfekcije i funkcionalne ljepote, dajući svakom Montblanc proizvodu nešto posebno: dušu!
Montblanc satovi, pisaći instrumenti i kožni asortiman su luksuzni proizvodi neograničene vremenske ljepote. Oni su posebni komadi od neprolazne vrijednosti, često predavani s generacije na generaciju. Famozna Montblanc zvijezda simbolizira vrh najveće planine u Europi, i konstantan podsjetnik na samu filozofiju branda: Sačuvati trenutak u vremenu kada ritam života postaje sve brži i brži. Uzeti vremena za stvari u životu koje su vrlo bitne. Stvari poput prijateljstva, povjerenja, ljubavi i zahvalnosti!