Kao jedan od prvih proizvođača satova, od 1885. godine Omega ima dugo i bogato iskustvo u dizajnu i proizvodnji satova sa određenim funkcijama. Poznata je izdržljivost i preciznost Omega satova, te njihov elegantan ali i sportski dizajn. Njihova točnost omogućila im je i položaj službenog mjeritelja vremena Olimpijskih igara još od 1932. godine. Njihovi su ambasadori glumci, glumice, modeli i sportaši kao što su George Clooney, Nicole kidman, Cindy Crawford, Ian Thorpe, Michael Shumacher, Ellen MacArthur, olimpijac Michael Phelps i mnogi drugi.
James Bond, agent 007 također nosi Omega sat.
Omega satovi nosili su se na površini Mjeseca – Speedmaster Professional jedini je sat koji je bio na Mjesecu, i dobitnik NASA-ine Snoopy Award nagrade za pomoć u spašavanju astronauta iz misije APOLO 13, te na dnu oceana.
Omega je revolucionirala svijet automatskih satova predstavljanjem Co-Axial mehanizma koji gotovo u potpunosti eliminira trenje i ostaje precizan kroz mnogo duži period vremena u odnosu na ostale mehaničke satove.
Kolekcija Omega satova objedinjuje sve stilove od klasičnog, elegantnog, sportskog i kombinacije stilova. Osim četiri osnovne kolekcije Constellation, Seamaster, Speedmaster i Deville, postoji još i muzejska kolekcija, olimpijska kolekcija, te džepni satovi i nakit.