Tijekom svoje 146-godišnje povijesti četvrti najveći švicarski proizvođač satova, ponajviše sportskih modela i kronografa, neprestano je ispunjavao obvezu koju je sebi nametnuo – biti najkvalitetniji mjerač sportskih uspjeha s apsolutnom preciznošću i u najmanjim mogućim vremenskim jedinicama: najprije u desetinkama sekunde, zatim stotinkama i napokon tisućinkama pa čak i desettisućinkama – i to elektronički i mehanički.
Gospodarenje vremenom oduvijek je pokretalo obitelj Heuer. Stoga nije slučajnost da je Heuer, kasnije TAG Heuer, kreirao brojne tehničke prekretnice poput prvog automatskog kronografskog kalibra s mikro rotorom 1969. (u suradnji s Hamiltonom-Burenom, Breitlingom i Dubois Deprezom), nevjerovatnog Calibre 360 s mehaničkim kronografom sposobnim mjeriti stotinke sekunde i fascinantnog mehaničkog mehanizma V4 s energijom koja se prenosi remenom.
Usprkos svim ovim inovacijama TAG Heuer se uvijek vraćao sportskoj duši branda, ponajviše svojoj vezi s moto sportovima. Brand je povezan sa automobilskim utrkama u svakom pogledu, stvarajući dugo i pravo partnerstvo. Sve je počelo 1964. kada je Jack Heuer, praunuk osnivača kompanije, načinio posvetu najopasnijoj onodobnoj utrci na svijetu, Carreri Panamericana Mexico, s Carrera kronografom koji je postao klasik. Godine 1969. Heuerov logo mogao se pronaći na trkaćem kombinezonu švicarske legende Joa Sifferta čime je postao prvi neautomobilski sponzor u povijesti Formule 1. Savez sa Scuderiom Ferrari stvoren je u vrijeme kada je Heuer bio službeni mjerač vremena svih utrka Formule 1 od 1971. do 1979. godine. Tijekom ove suradnje Heuer je razvio mnoge inovacije koje su imale važnu ulogu u mjerenju vremena u moto sportovima u sljedećim desetljećima.
Godine 1985. TAG Heuer je započeo partnerstvo s McLarenovim timom koje traje do danas. Od 1992. do 2003. godine TAG Heuer bio je čak službenim mjeračem za FIA Formula 1 svjetsko prvenstvo te je preuzeo mjerenje vremena na super brzoj Indy Racing League 2004. gdje je prolaz automobila mjeren u desettisućinkama sekunde .
Ambasadori branda su uz mnoge povijesne trkaće legende utrka poput Fangia, Sifferta, Rindta, Ickxa, Fittipaldija, Regazzonija, Andrettija, Laude, Villeneuvea, Prosta, Senne i Schumachera, i mnogi današnji značajni trkači poput Fernanda Alonsa, Kimija Raikkonena i Marka Webbera.

TAG Heuer priča

1860.
Dvadesetogodišnji Edouard Heuer osniva urarsku radionicu u St.Imier-u.
1869.
Vrijeme njegovog prvog izuma, mehanizma na navijanje krunom, koja zamjenjuje ključ koji se do tada koristio za navijanje glavne opruge.
1886.
Edouard Heuer otkriva čuveni “oscillating pinion“, koji se i danas koristi od strane svih poznatih urara pri dizajnu njihovih mehaničkih chronographa.
1911.
“Time of trip“ patent. Radi se o chronographu koji se ugrađuje u aute ili letjelice, kako bi pokazivao vrijeme putovanja ili leta.
1916.
Charles-Edouard Heuer stvara prvi ručni sat precizan do 1/100 sekunde: Mikrograph i Mikrosplit (sa fly-back funkcijom)
1920.-1924.-1928.
TAG Heuer sportski satovi su odabrani za mjerne instrumente na Olimpijskim igrama u Antwerpenu, Parisu i Amsterdamu.
1950.
Kompanija lansira “Mareograph“, sat sa indikatorom plime i chronograph funkcija.
1962.
20. veljače astronaut John Glenn u svemirskom avionu “Mercury Friendship 7“ na ruci nosi Heuer chronograph, čime Tag Heuer postaje prvi švicarski sat u svemiru.
1964.
TAG Heuer lansira Carrera chronograph u počast poznate “Carrera Panamericana Mexico“ automobilističke trke.
1966.
Izlazak “Microtimera“, prvog svjetskog elektronskog mjernog instrumenta preciznog do 1/1000 sekunde.
1969.
Na tržištu se pojavljuje “Monaco“, prvi automatski chronograph sa četvrtastim kućištem.
1971-1979.
TAG Heuer je službeni mjeritelj vremena za Ferrari tim u Formuli 1, te potpisuje ugovore sa vozačima da prezentiraju brand.
1975.
TAG Heuer lansira “Chronosplit”, prvi svjetski quartz ručni chronograph sa LCD/LED pokazivačem, i do 1/10 sekunde.
1977.
“Chronosplit Manhattan GMT”, svjetski prvi quartz ručni sat sa analognim i digitalnim pokazivačem, precizan do 1/100 sekunde.
1982.
Serija “2000″ je predstavljena i brzo postaje zaštitni znak branda, jer kombinira 6 karakteristika pravog sportskog sata: vodootpornost do 200 metara, jednosmjerni bezel, luminirane kazaljke i markeri, krunu na zavidavanje, duplu sigurnosnu sklopivu kopču i na grebanje otporan sapphire crystal.
1987.
TAG Heuer kreira Sport/Elegancija (S/E), jedinstveni sportski sat koji je istodobno i lijep i funkcionalan, te je 1999. preimenovan u Link.
1992.
TAG Heuer postaje službeni mjeritelj vremena FIA Formula 1 svjetskog prvenstva. I to sve do 2003. godine.
1999.
Lansiran “Micrograph F1″, ručni mjerni instrument precizan do 1/100 sekunde. Osvaja nagradu za najbolji dizajn 2002. godine na sajmu visokog urarstva u Genevi.
2003.
TAG Heuer prezentira “Microtimer“, mjerni instrument precizan do 1/1000 sekunde.
Tiger Woods postaje zaštitno lice branda.
2004.
TAG Heuer kreira revoluciju na sajmu u Baselu sa svojim novim konceptom sata, “Monaco V4″.
“Monaco 69″ osvaja nagradu za najbolji dizajn. To je ručni okretni sat, sa tradicionalnim brojčanikom na jednoj strani i digitalnim s druge.
2004.
Brand postaje službeni mjeritelj vremena u Indy Racing prvenstvu i poznatoj utrci Indy 500.
Kimi Raikkonen postaje TAG-ov ambasador.
2005.
Novi ambasadori su imenovani: Uma Thurman, Brad Pitt, Juan Pablo Montoya i Maria Sharapova.
Prezentacija i izlazak na market Calibra 360 Concept chronographa, svjetski prvog mehaničkog ručnog sata preciznog do 1/100 sekunde.
Predstavljanje prvog profesionalnog Golf sata, razvijenog u suradnji sa Tigerom Woodsom.
“Diamond Fiction” osvaja nagradu za najbolji dizajn ženskog sata na sajmu visokog urarstva u Genevi.
2006.
“Monaco calibre 360“ prezentiran na sajmu u Baselu, dok “TAG Heuer Carrera Calibre 360“ od zlata osvaja nagradu za sportski sat na sajmu u Genevi.
2007.
Tri godine poslije “Monaca V4″, TAG Heuer revolucionira svijet chronographa sa lansiranjem “Calibra S”. Nova generacija chronograph mehanizma kombinira preciznost quartza sa sofisticiranošću mehaničkog mehanizma.
Vozači Formule 1 Fernardo Alonso i Lewis Hamilton priključuju se timu TAG Heuer ambasadora.
2007.
Lansira se TAG Heuer “Grand Carrera” linija satova, nova kolekcija inspirirana moto utrkama GT auta. Satovi ove linije pokreću “Calibre RS“ automatik mehanizmi koji omogućavaju lakše čitanje vremena, koristeći rotirajući disk sistem umjesto tradicionalnih kazaljki.
2008.
TAG Heuer 360 muzej se otvara u sjedištu kompanije u La Chaux-De-Fonds-u u Švicarskoj. Muzej prezentira 150 godina povijesti branda sa preko 300 modela.

Dok je TAG Heuer inovator u tehnologiji sa 150 godina iskustva u proizvodnji satova, istovremeno je indentično inovativan i u dizajnu. Ove godine kompanija prezentira ekskluzivnu kolekciju mobilnih telefona. Sa MERIDIIST, TAG Heuer predvodi drugi sektor kreiranjem prve generacije luksuznih mobilnih telefona za današnje svjetske putnike.